Hellász – az európai kultúra bölcsője Görög körutazás pihenéssel kombinálva

Időpont: 2012. július 1-9.

Utazás: luxusautóbusszal

Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák (8 éj)

Ellátás: 8 reggeli

Egyágyas felár: 35.000,-Ft/fő
Félpanziós felár: 22.500,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 95€
Biztosítások: storno: 2.300,-Ft/fő BBP: 4.410,-Ft/fő

Részvételi díj: 135.500,-Ft/fő

 

Görögország az európai kultúra bölcsője, amely már akkor káosz, a dráma, a tragédia és a demokrácia exportőre volt, amikor a nemzetek többsége még csak a szuvlakiról ismerte. Páratlan kincsekkel büszkélkedhet, mint például Athén, itt találhatók az európai építészet és művészet legrégebbi alkotásai, de ellátogatunk ókori jóshelyre, Delphibe is. Programunkat színessé teszi a páratlan természeti adottságok látványa, az utánozhatatlan görög vendégszeretet és a strandolás, pihenés lehetősége.

1. nap: 1000 km Indulás a reggeli órákban Budapest-Szeged érintésével a szerb határra. Utazás Belgrádon keresztül Skopjébe, a szálláshelyre (1 éj).
2. nap: 450 km Reggeli után továbbutazás Thesszalonikibe. Városnézés Görögország második legnagyobb, örökké nyüzsgő településén, ahol az ókor emlékei keverednek a bizánci stílusú templomokkal, török fürdőkkel: Citadella, Rotunda, Galerius diadalíve, Ajiosz Dimitriosz, Fehér torony. Az Olimposz hegye mellett elhaladva pihenő a vadregényes Tempi völgyében. Szállás a Meteorák lábánál található Kalambakában (1 éj).
3. nap: 400 km Látogatás a Meteorák 300 méter magas sziklacsúcsain, a levegőben lebegő” kolostorokban, melyek közül többet még ma is szerzetesek laknak. Utazás Lámia érintésével a Thermopülei szorosban lévő Leonidász emlékműhöz, mely az i.e. 480-ban lezajlott ütközet hőseinek állít emléket. A görög fővárosban szállás az Omónia tér környékén (1 éj).
4. nap: 180 km Ismerkedés Athénnel, mely már az ókori görög civilizáció fénykorától Görögország legfontosabb városa, az egész nyugati világ vezető kulturális, kereskedelmi és tudományos központja, a mai modern demokrácia bölcsője: Zeus templom, Akropolis (és az agorák), Parlament (őrségváltás), Plaka. Továbbutazás Korinthoszba, átkelés a nagyszerű mérnöki munkával megépített csatornán. Szállás az argoliszi öböl partján lévő Toloban, mely a Peloponnészosz-félsziget egyik legnépszerűbb üdülőhelye (3 éj).
5. nap: 80 km Utazás Görögország egyik leghangulatosabb városába, a Palmidi-erőd tövében fekvő, velencei stílusú Nafplionba, mely a XIX. században az ország első fővárosa volt. Ezután ismerkedés Mükéné romvárosával, mely Európa egyik legősibb civilizációjának központja volt: Átreusz kincsesháza, Oroszlános kapu, Fellegvár. Látogatás Epidavroszban, mely az ókorban egyszerre volt gyógyfürdő, vallási központ és kulturális hely. Fő látnivalói az Aszklepiosz szentély (az ókori „gyógyítóközpont”) vagy  a csodálatos akusztikájú, 14000 nézőt befogadni képes ma is működő amfiteátrum, mely az ókori világ egyik legjobb állapotban fennmaradt színháza.
6. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív program keretében egész napos hajókirándulás Hydra és Spetses szigetekre fürdési lehetőséggel.
7. nap: 300 km Reggeli után utazás a Peloponneszosz nyugati oldalára a vadregényes árkádiai hegyeken keresztül, útközben rövid pihenő Langadiában, a magaslati üdülőhelyen. Olympiában, a már az i.e. VIII. századtól rendszeresen megrendezett játékok helyszínén a Stadion, a Palaestra, ahol a birkózók és az ugrók fejlesztették tudásukat, a Héra és a Zeusz templom megtekintése. Koraeste fürdési lehetőség, pihenés a tengerparton. Szállás a Korinthoszi-öböl partján, Patrasz mellett (1 éj).                                                                                                                                                                               
8. nap: 620 km Átkelés az impozáns Rio-Antirio hídnál a Korinthoszi-öblön. Látogatás Apollón szentélyénél a Parnasszosz-hegy lábánál épült, a világ közepének tartott Delphi jóshelyen. Délután fürdési lehetőség a homokos partú Paralián. Szállás Katerini környékén (1 éj).   
9. nap: 1200 km Reggeli után hazaindulás. Rövid pihenőkkel hazautazás Szerbián keresztül. Megérkezés az éjszakai órákban.

ThesszalonikiMeteorákAthénNafplionNafplionEpidavroszHydraLangadiaOlympiaRio-Antirio hídParalia

© 2008-2015 | Médiaajánlat |