Egynapos szlovén, olasz programajánlataink 2013.

SZLOVÉNIA - OLASZORSZÁG

 

A Júlia Alpok gyöngyszeme: Bled és Bohinj

Időpont: június 8., szeptember 14.

Részvételi díj: 8.100 Ft /fő

Utazás: luxusautóbusszal
Belépők: kb: 28 € BBP: 520 Ft/fő
Program: Úticélunk Szlovénia híres üdülőhelye, a Júlia – Alpok ékessége: Bled. Látogatás a középkori lovagvárban, mely egy sziklaszirt tetejére épült a tó felett. Gondolázás a tóban lévő kis szigetre, ahol a panoráma mellett egy középkori templom és kolostor nyújt felejthetetlen látnivalót. A bledi program után a Vintgar-szurdokot keressük fel, ahol a Radovna folyó 1600 m hosszan és több mint 100 m mélyen bevéste magát a sziklák közé. A szurdoktól a nem túl magas de bővizű és nagyon látványos Sum-vízeséssel búcsúzik a folyó. Bohinj, Szlovénia egyik legismertebb üdülő és telelő helye a Triglav Nemzeti Parkban. Séta az erdőkkel és hegyekkel körülölelt tó partján. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

 

Postojnai barlang - Predjamai vár

Időpont: július 6., október 12.

Részvételi díj: 8.100 Ft/fő

Utazás: luxusautóbusszal
Belépők: felnőtt 25 €, gyermek 20 € BBP: 520 Ft/fő
Program: Utazás Rédics- Ptuj- Celje- Ljubiana útvonalon a világhírű Postojnai Cseppkőbarlanghoz, mely a  Dinári karszt legismertebb és legszebb barlangja A látogatókat kisvonat viszi be a hegy gyomrában lévő meseszép termekhez, ahol kiépített úton egyórás sétával bejárható szakaszát  ismerhetik meg képzett vezetők irányításával. Ebédszünet a barlang bejáratánál, ahol számtalan étterem és üzlet áll a vendégek rendelkezésére. Délután ismerkedés a világon egyedülálló, szikla gyomrába épített várral Predjaman.

 

 

Szomszédolás  Mura-vidéken

Időpont: május 25., szeptember 7.

Részvételi díj: 3.900 Ft/fő

Utazás: luxusautóbusszal
Belépők: kb. 27 € BBP: 520 Ft/fő
Szlovénia magyarlakta területe, a Mura-vidék számtalan természeti kincsével, történelmi és kulturális emlékével, gasztronómiai különlegességeivel, szívélyes vendéglátásával várja a magyar turistákat.
Moravske Toplice gyógyvize és a hozzá épült vízi élménypark minden korosztálynak ideális kikapcsolódást nyújt, önkiszolgáló éttermében a helyi specialitásokat is megkóstolhatjuk. A közeli Dobrónakon a botanikus kert egzotikus orchideái és növényritkaságai varázsol el bennünket, ahol meg is vásárolhatjuk az orchidea-csodákat. Innen Lendvára megyünk, ahol a városközpont meghatározó épülete a Makovecz Imre által tervezett Közösségi Ház, mely számtalan magyar nyelvű előadásnak is helyet ad. Barokk temploma és középkori vára a régmúlt magyar emlékeit idézi. A települést körülölelő szőlőhegyekről festői panoráma tárul a szemünk elé. A CUK pincészetben megkóstolhatjuk a hegy finom borait, és tiszta időben négy országra nyílik gyönyörű panoráma. A hangulatos borkóstolót követően Hosszúfalu érintésével utazunk haza.

 

 

Az ezerarcú Trieszt és a Miramare kastély

Időpont: május 18., augusztus 24.

Részvételi díj: 9.100 Ft/fő

Belépők: 10 € BBP: 520 Ft/fő
Indulás a kora reggeli órákban. Elsőként a tenger fölé kiugró sziklára épült romantikus Miramare kastélyt keressük fel, melyet a XIX. században emeltek Habsburg Miksa osztrák főherceg és felesége, Sarolta hercegnő részére. A kastély falai közt napjainkban múzeum kap helyet, minden szoba az eredeti XIX. századi tárgyakkal és bútorokkal van berendezve, ablakaikból gyönyörű kilátás nyílik a tengerre. A palota egykor Sissi egyik kedvenc tartózkodási helye is volt. A kastély körül elterülő olasz stílusú kertben az egész világból összegyűjtött növényritkaságokat láthatunk.  Kirándulásunk második állomása Trieszt. Belvárosi séta során megtekintjük a város legjelentősebb épületeit. Rövid szabadprogram után hazaindulunk, érkezés az éjszakai órákban.

© 2008-2015 | Médiaajánlat |